OkSuccess.Net

Cel mai bun sau nimic!

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

Vitamine Pentru Creier – 1

Posted by admin September - 26 - 2011 0 Comment

Puteţi schimba orice segment al vieţii – şi totul începe de la propria alegere!

Motto:  Fericirea este ceea ce creezi acum, nu ceea ce laşi pentru viitor.”

Vitamine

Insuccesul nu este o catastrofă unică. Succesul nu vine într-o singură noapte. Insuccesul este un conglomerat de greşeli, repetate zilnic.

Succesul este compus în proporţie de 20% din măestrie şi 80% din strategie.

Putem să citim, dar mult mai important este ce planificăm să citim.

 

Schimbarea începe cu alegerea

Vitamine

E necesar să laşi în urma ta trei lucruri: o bibliotecă, fotografiile personale şi jurnalul intim.

 În orice zi putem începe o nouă activitate. În orice zi poate demara procesul de schimbare a propriei vieţi. O putem face imediat, sau săptămâna viitoare, sau luna următoare, sau anul viitor.

La fel putem să nu întreprindem nimic. Dacă ideea despre schimbare ne creează disconfort, putem lăsa totul aşa cum este. Putem alege odihna în locul activităţii, distracţia şi nu studiile, iluzia şi nu adevărul, scepticismul şi nu încrederea. Este alegerea noastră. Shakespeare a observat aceasta, spunând: „ Noi suntem de vină şi nu aştrii.” Avem şi posibilitatea şi responsabilitatea de a face cea mai bună alegere, începând cu ziua de azi. Cei care caută o viaţă mai bună nu au nevoie de mai multe răspunsuri sau de mai mult timp pentru a decide cum să obţină cele mai bune rezultate. Ei au nevoie de adevăr. Tot adevărul şi nimic altceva.

Noi nu putem permite prejudecăţilor noastre incorecte, repetate zilnic, să ne conducă pe un drum incorect. Avem responsabilitatea să facem acea alegere, care ne va aduce bucuria vieţii.

Un sfat celor care caută o schimbare a vieţii: dacă ceva nu vă satisface, schimbaţi-l! Nu sunteţi o plantă. Puteţi schimba orice segment al vieţii – şi totul începe de la propria alegere.

Alegerea / decizia

Nehotărârea ne lipseşte de orice şansă.

Toate formele vieţii, cu excepţia omului, tind spre perfecţiune. Cât de sus creşte un copac? Atât cât poate. Puteţi decide să fiţi totul sau nimic. De ce să nu „creştem” până la limitele propriilor capacităţi pentru a verifica de ce suntem capabili?

Vitamine

Nu puteţi schimba totul într-o noapte, dar puteţi schimba direcţia în care vă mişcaţi.

Decizia de a face ceva poate fi ca un război civil, declanşat în interiorul nostru! 

Nu puteţi schimba totul într-o noapte, dar puteţi schimba direcţia în care vă mişcaţi!

Unicul mod de a impune schimbarea este să te schimbi singur. E imposibil să avansezi fără să iei decizii.

Două cauze principale care ne pot impune să ne schimbăm: entuziasmul și disperarea.

În viaţă alegem între: e uşor a face şi e uşor a nu face. Oamenii au o calitate extraordinară de a face ceva din nimic.

Iniţiativa este întotdeauna mai bună decât inactivitatea. De fiecare dată când decidem să facem mai puţin decât am putea este influenţată negativ încrederea în sine. Repetând-o zilnic, în curând vom descoperi că, nu numai că facem mai puţin decât am putea, ci şi degradarea personală. Efectul sumar al acestei degradări poate fi ucigător.

Din fericire, acest proces poate fi stopat uşor!

De fiecare dată când preferăm activitatea, munca, ridicăm preţul autoaprecierii, stimei personale şi încrederii în sine.

Nu ceea ce am reuşit ne face mai de preţ, dar cine devenim în procesul activităţii. Activitatea care transformă visele în realitate ne face să fim importanţi şi utili. Nu există o altă sursă. Doar activitatea.

Vitamine

Iniţiativa este mult mai bună decât inactivitatea. Iniţiativa este speranţa viitorului nostru.

E mai bine să ai venituri decât salariu. Salariul ne asigură existenţa, veniturile ne fac bogaţi.

Vă puteţi ajuta copiii sa-şi creeze un viitor. Dacă vorbiţi înţelept puteţi să le construiţi visele pentru viitor.

Două alternative de care ne ciocnim

În viaţă vom fi nevoiţi să învăţăm unul din următoarele lucruri: sau semănăm primăvara, sau cerşim toamna.

Fiecare are două alternative pentru propria viaţă. Prima – să reuşească mai puţin decât îi permit propriile capacităţi. Să primească mai puţin. Să posede mai puţin. Să citească şi să gândească mai puţin. Să încerce mai puţin. Să se perfecţioneze mai puţin. Acest drum duce spre o viaţă de nimic. Făcând această alegere vei merge prin viaţă cu un sentiment permanent de frică, în schimbul unei vieţi de succes.

Şi a doua? Să faci totul! Să fii cel mai bun cum poţi. Să citeşti tot ce merită să fie citit. Să câştigi atât cât poţi. Să dai tot ce poţi, să te împărtăşeşti cu tot ce poţi. Să produci şi să faci tot ce poţi.

Toţi primim dreptul de a alege.

A face sau a nu face. A fi sau a nu fi. A fi cel mai bun sau a fi nimeni. De ce să nu facem tot ce putem, întotdeauna când putem face, atât de bine cât suntem în stare şi atât de mult cât putem?

Scopul principal al vieţii noastre este să creăm atât de mult cât ne permite talentul, posibilităţile şi dorinţa.

Rezultatul este unitatea de măsură al progresului uman. Nu explicaţiile. Nu discuţiile. Nu scuzele. Rezultatul! Şi dacă rezultatul este mai mic decât ar trebui să fie, raportat la propriul potenţial, e necesar să faceţi mai mult decât ieri. Premiile cele mai de preţ sunt rezervate celor care fac lumea mai valoroasă, ca rezultat al faptului, ce şi cine au devenit ei.

Cel mai de preţ în viaţă nu e ceea ce aţi obţinut. Cel mai de preţ este ceea cine aţi devenit.

Toate valorile trebuie cucerite şi apoi, e strict necesar să fie apărate. Valorile costă scump. Dacă ar fi ieftine, probabil, că nici nu ar fi percepute drept valori.

Vitamine

    Nu plătiţi un preţ prea mare pentru lucruri de nimic.

Fiţi atenţi. Fiţi totdeauna gata!

Fii un bun observator

Să nu treacă nici o zi fără a găsi răspunsuri la cele mai importante întrebări. Trebuie să devenim buni observatori şi experţi pentru a putea evalua tot ce se petrece în jurul nostru. Toate acţiunile au un impact asupra noastră şi decid cine vom fi în viitor şi cum vom trăi.

Una dintre cauzele principale ale insuccesului oamenilor rezidă în faptul că ei luptă pentru a supravieţui zilei de azi. Mult mai important este să încerci să primeşti ceva zilnic. Suntem datori să fim destul de sensibili pentru a înţelege şi a analiza lucrurile care se întâmplă în jurul nostru. Fiţi atenţi. Fiţi „totdeauna gata”. Fie ca viaţa şi mesajele ei să ajungă la voi. Cele mai mari posibilităţi sunt ascunse în nişte evenimente minore. Dacă nu le vom da atenţie, riscăm să ratăm şansa.

Fiţi buni observatori ai vieţii şi ai lumii înconjurătoare.